Onnellinen, hämmentävä ja hektinen syksy

22.10.2017

Syksy on ollut Aivotaitojen osalta onnellinen, hämmentävä ja hektinen. Alle kahden kuukauden sisällä on ilmestynyt liuta artikkeleita aivotaitoihin liittyen, olemme kouluttaneet ja työnohjanneet aiheesta erilaisia kuulijakuntia ja 12.9. vietettiin lämminhenkisessä tilaisuudessa kirjan julkkareita.

  

 

Aivotaidot on huomioitu mediassa ihanan laajakatseisesti

Yle ennätti ihka ensimmäisenä valtamedioista kaappaamaan Aivotaidot Oy nimen sivuilleen ja Vanhemmalla on tärkeä rooli lapsen aivojen kehityksessä – Muista nämä 7 asiaa oli 1.9. Ylen nettiuutisten kolmanneksi luetuin juttu vaikka kilpaili Susijengin kanssa palstatilasta. Suomen koripallomaajoukkue Susijengi oli edellisenä iltana voittanut EM-kisojen aloituspelissään hallitsevan MM pronssimitalisti Ranskan.

Seuraava iloinen yllätys löytyi Tiede –lehdestä (9/2017). Kirjat osioon kirjoittamansa Aivotaidoilla elämä paranee -artikkelin perusteella ainakin toimittaja Mikko Puttosen kohdalla tavoitteemme kertoa vaikeista asioista helpommin ymmärrettävällä tavalla on onnistunut. Hän on sisäistänyt aivotaitojen idean ja yksikertaisen monimutkaisuuden. Jos vielä harkitset kirjan lukemista, kannattaa hankkia tämä Tiede-lehden artikkeli käsiin. Siinä on loistava tiivistelmä olennaisimmista pointeista. Ja sen jälkeen olet vakuuttunut seuraavasta kirjahankinnastasi 😉

Muiden juttujen aiheina on ollut mm.

Suomessa arvostetaan liikaa järkeä ja liian vähän tunnetta – Voisimme oppia ymmärtämään aivojamme paremmin, sanoo neuropsykologi (HS nettilehti)

Jos ymmärtäisimme aivojamme tekisimme parempia päätöksiä (HS 28.9.2017)

Opeta lapselle keskittymistä ja tunteidenhallintaa – 5 + 1 harjoitusta, joista on tutkitusti hyötyä (vauva.fi)

Mariseva lapsi (Meidän Perhe)

Miten lasten aivot kehittyvät (pilkepäiväkodit.fi)

Stressaako avokonttorin häly tai muu meteli sinua? Se voi olla hyvä merkki (anna.fi)

 

Koulutuksia, ohjausta ja laajenevaa kiinnostusta

Olemme puhuneet aivotaidoista koulutuksissamme ja jatkaneet yhteistyötä vanhojen tuttujen kasvattajien, opettajien ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten parissa. Kiinnostusta kirjaa ja aivotaitojen käytännön sovelluksia kohtaan on ollut runsaasti. Niin kuulijat kuin kollegamme ja tuttavamme ovat kertoneet kuinka tunnistavat aivotaidot ja niiden käytön haasteet omassa elämässään ja ovat jääneet näitä asioita pohtimaan. Myös useampi epätodennäköinen lukija on tarttunut kirjaan. Olemme kuulleet ihmettelyitä siitä miten muun muassa aviomies ja teini ovat löytyneet kirjan parista ja kiinnostuneet keskustelemaan sen aiheista. Ja juuri sitähän me olemme toivoneet. Tiedon leviämisen ja tiedostamisen kautta ihmisten itseymmärryksen ja hyvinvoinnin lisääntymistä. Aivotaitosiemen on istutettu.

Aivotaidot on myös aloittanut kovasti odotetun bisnesmaailmanvalloituksen luennoimalla noin 50:lle esimiehelle. Ennakkoluulottomat ja heittäytyvät kuulijat peilailivat kuulemaansa itseensä, alaisiinsa ja omaan arkeensa sekä pohtivat kovasti muun muassa aivohuollon toteuttamisen, mielipeilaamisen ja alaisten säätelyn tukemisen haasteita hektisessä ja liikkuvaisessa asiantuntijatyössä. Esimerkkinä luennolla käytettiin Suomen koripallomaajoukkuetta, Susijengiä, joka oli juuri ennen luentoa hurmannut lähes koko Suomen Helsingin EM-kisojen alkulohkossa. Susijengin pitkäaikaisen valmentajan Dettmanin toimintatavoissa on paljon aivotaitovahvuutta. Hän on luonut yksilöitä arvostavan, mutta loistavasti joukkueena toimivan menestyvän kokonaisuuden, joka tempasi mukaansa 12 000 katsojaa Hartwall-areenalla ja sai yli miljoona suomalaista tv:n ääreen. Luennon kruunasi ihka oikean Susijengipelaajan tapaaminen sattumalta Långvikin parkkipaikalla!

Aivotaitojen syksy ja talvi jatkuvat edelleen kovalla tohinalla. Edessä ovat jo muutaman päivän päästä kirjamessut, useita luentoja ja ohjauksia sekä joulukuussa debyyttimme myös radion puolella. Aivotietous jatkaa leviämistään, aivan kuten vuosi sitten Aivotaidot Oy:n perustamisasiakirjoja täytellessä toivoimme. Mitäköhän kaikkea mielenkiintoista toinen toimintavuotemme tuokaan tullessaan!

Nina

Ajankohtaista

Koulusta ja valmennusta

16.07.2018

Aivotaidot haltuun -sivulta löydät esimerkkejä uudesta koulutusvalikoimastamme sekä tietoa uudesta palvelustamme valmennuksesta. Vanhemmille ja kasvattajille suunnatut koulutukset ovat olleet erityisen suosittuja. Eräältä varhaiskasvattajalta saadun palautteen mukaan ne ovat ”aiheuttaneet hyvää pöhinää”  sekä myös kolmannen koulutustilaisuuden tilaamisen samalle alueelle. Pääsimmepä myös pitämään eskarilaisille aivohuoltokoulua. Yrityksissä suosittu on ollut Menestyvän ja hyvinvoivan asiantuntijan aivotaidot -koulutus. Koulutusten pituudet ja sisällöt ovat tilaajakohtaisesti …

Lue lisää

Ajankohtaista

Aivotaidot-kirja on julkaistu

28.08.2017

Nyt se on vihdoin julkaistu! Olemme niin onnellisia ja innoissamme Haaveemme tuoda aivotietous osaksi jokaisen suomalaisen arkea ja auttaa siten suomalaisia voimaan paremmin otti juuri ison loikan eteenpäin. ”Aivojen täysipainoisempi ja kokonaisvaltaisempi toiminta ilmenee hyvinvoinnin ja tyytyväisyyden kohentumisena. Aivotaidot kertoo tieteelliseen tutkimustietoon ja kirjoittajiensa neuropsykologiseen työkokemukseen perustuen, mistä aivoissamme on kyse ja miten voimme niitä kehittää.”

Lue lisää

Ajankohtaista

Kaikille avoimia aivotaitotilaisuuksia syksyllä 2017

28.08.2017

Syksyn 2017 koulutuskalenteri alkaa vähitellen täyttyä ja myös keväälle 2018 on jo tullut mukavasti varauksia. Uusillekin koulutuksille ja valmennuksille on kuitenkin vielä tilaa. Ota rohkeasti yhteyttä ja pohditaan millainen tilaisuus sopisi juuri teille. Räätälöimme aina kokonaisuudet tilaajan mukaan. Järjestämme tilaisuuksia lyhyistä alustuksista useiden päivien tai jopa kuukausien mittaisiin prosesseihin. Toimintakielinämme ovat suomi ja englanti.   …

Lue lisää